Over “de groene beestjes van Bas”

“Ik woon met mijn papa en mama en broertje Valentijn in ‘t Gooi. Ik zit op musicalles en circusles wat ik heel erg leuk vind om te doen, ook speel ik graag met mijn vriendinnetjes. Mijn favoriete eten is rijst met zalm, en voor een ijsje van Beo kun je me ‘s nachts wakker maken. Ik ben gek op knutselen, tekenen en verven en verhalen bedenken. Zo is ook het boek “de groene beestjes van Bas” ontstaan. Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn boek zullen kunnen lezen.

“Toen ik zeven jaar was heb ik het boek geschreven over mijn broertje die toen vaak ziek was met tekeningen erbij. Het boek gaat over groene beestjes en over Bas. De groene beestjes zijn bacteriën waar mijn broertje ziek van werd. Zo legde onze dokter het altijd uit. Die beestjes zaten vaak in de longen van mijn broertje. Mijn broertje heet geen Bas, ik vond het leuker om een andere naam te kiezen. Het boek gaat over wat Bas allemaal meemaakt met die groene beestjes, net als mijn broertje, dat hij er ziek van wordt, en wat er dan allemaal gebeurt totdat hij weer beter is.”

“Op school kwam er een keer een schrijver langs. Ik vertelde hem toen dat ik ook een boek had geschreven. Hij is bij mij thuis gekomen om naar het boek te komen kijken. Hij vond het een heel mooi boek en het idee is toen ontstaan om het boek uit te gaan geven. Mijn oma kan heel goed tekenen en schilderen, zij is kunstenares, en ik heb haar gevraagd om mooie tekeningen te maken. Mede dankzij haar is het boek prachtig geworden.

Het boek is tot stand gekomen door de hulp van een heleboel donateurs maar in het bijzonder Wijnand van Aalst (de van Aalst Foundation) Partners van EP&C, Intellectual Property Experts en de Rotary club Laren-Blaricum mede door hun donatie hebben wij het boek kunnen laten drukken volledig in de wensen van Madelief, wij zijn hen heel erg dankbaar.

Op 4 november was de Boekpresentatie was Madelief haar boek. In het brinkhuis met 80 gasten is het een groot feest geworden.
Een prachtige speech van schrijver Hans Melissen, een intiem interview met Lodewijk Hoekstra en een zeer bijzonder overhandiging van het eerste exemplaar aan de Burgemeester van Laren was het onvergetelijk. Met als slotstuk een geweldig optreden van de Niels geuesebroek was het echt de kers op de taart. Een dag om nooit meer te vergeten!!
Vanaf 5 nov zal het boek te koop zijn in oa: De larense boekhandel, De Appelboom in laren en de Blaricumse Boekhandel.
Ook is hij nu online te bestellen :
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s